5 Eylül 2013 Perşembe

Piyasalar Nereye Gidiyor ? " Labirentin İlk Çıkmazı "

Bugün açıklanan ekonomik veriler piyasalarda önceki blog yazılarımda belirttiğim üzere
labirent görünümlü bir sürecin ilk işaretlerini maalesef ortaya koymuştur. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin açıklamaları Avrupa'daki finansal sorunun ve ekonomik büyümenin istenilen ölçülerde gerçekleşmediğini ve bu sürecin dikkatli bir şekilde gözlemlendiğini işaret etmesi ve ABD verilerinde gelen veriler sonrası Dolar uluslararası piyasalarda en zayıf noktasından bir anda güçlenerek çıkmasına neden olmuştur. Doların güçlenmesi sonrasında blog yazılarımı takip eden bazı okurlarımın sıkça sorduğu Altın fiyatları bu değişimden hızlı bir şekilde etkilenerek 1.412  $ seviyesinden 1.368 $ seviyesine kadar gerilemiştir.
Altın fiyatlarında ve Dolar cephesinde oldukça karmaşık bir süreçle karşı karşıya olduğumuz gösteren labirentin ilk çıkmazı maalesef gerçekleşmiş durumdadır. Altın fiyatları konusunda bu süreç sonrasında fiyatların nereye gideceği hususu ile ilgili ekonomi cephesinde çok ciddi bir teklif gelmediği sürece Altın fiyatlarındaki bu değişimin sebeplerini, sürecin nasıl tamamlanacağını yazmayacağım.
Yalnız, T.C. Merkez Bankası yönetimine buradan seslenmek istiyorum : Sepet kurdaki gelinen nokta itibariyle kura müdahale enstrümanlarında yanlış politikalar izlemektesiniz. Yaptığınız müdahaleler sonrasında ortaya çıkan sonuç ortadadır. Bataklıkta çırpındıkça dibe çekilen bir politika uygulamaktasınız.  Uyguladığınız politikaları yeniden gözden geçirmenizde önemle fayda bulunmaktadır.
İSA BÜYÜKGÜLLÜ
0.543.837 41 70

2 yorum:

  1. isa hocam bizim gibi 3-5 kuruş arttırmış, bordrolu çalışan memurun kabahati ne? altın kaldı elimizde satalım mı? ne yapalım? 700 usd /onz olacak diyenler türedi .

    YanıtlaSil
  2. hocam cep telefonunuzu vermişsiniz . Arasak altın fiyatlarıyla ilgili tüyo alabilir miyiz?

    YanıtlaSil